Skončilo Mistrovství Evropy házenkářů do 20 let

2024. 07. 25. 05:39    
Čas čtení: < 1 minuta

Getty Images/Ilustrační foto

25. 7. 2024 – Mistrovství Evropy házenkářů do 20 let 2024, konané ve Slovinsku od 10. do 21. července, přineslo mnoho napínavých momentů a vynikajících výkonů mladých hráčů z celé Evropy. Turnaj se konal ve městech Celje a Laško a zahrnoval 24 týmů, které soutěžily o titul šampióna Evropy.

Finálový zápas mezi Španělskem a Portugalskem byl vrcholem celého turnaje. Španělsko, které obhajovalo svůj titul, nakonec zvítězilo 35:31. Španělé předvedli vynikající týmovou souhru a taktické schopnosti, které jim umožnily obhájit titul mistra Evropy. Portugalsko, ačkoliv se snažilo, muselo se spokojit se stříbrnou medailí.

Bronzovou medaili získalo Dánsko, které v zápase o třetí místo porazilo Německo. Dánští hráči ukázali vysokou technickou úroveň a týmovou soudržnost, což jim zajistilo vítězství 26:23. Německo, i přes své úsilí, nakonec skončilo těsně pod stupni vítězů.

Na turnaji startovala také Česká republika, které však šampionát podle představ moc nevyšel. Naši reprezentanti v konečném zúčtování obsadili 19. místo.

Slovinsko se jako hostitelská země ukázalo být skvělým organizátorem. Zápasy probíhaly hladce a bez větších problémů. Obě města, Celje a Laško, poskytla vynikající zázemí pro všechny zúčastněné týmy.

Mistrovství Evropy házenkářů do 20 let je důležitou událostí pro mladé hráče, kteří zde mají možnost ukázat své dovednosti a získat cenné mezinárodní zkušenosti. Tento turnaj opět potvrdil, že házená má v Evropě silnou tradici a že budoucnost tohoto sportu je ve schopných rukou mladých talentů.

autor: Mirek Dušek