Dejan Milosavljev, zeď v bráně Füchse Berlin

2024. 10. 22. 06:24    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

22. 10. 2024 – Dejan Milosavljev patří mezi elitní gólmany ve světové házené. V právě probíhajícím ročníku Ligy mistrů je tento rodák z Pančeva na samotném vrcholu v počtu úspěšných zákroků. 

Ve čtyřech zápasech čelil celkem 162 střelám, z nichž neuvěřitelných 55 chytil, což mu zajišťuje výbornou úspěšnost zákroků, která činí 33,95%. Znamená to, že tento osmadvacetiletý borec chytí každou třetí střelu!

Milosavljev svou profesionální kariéru zahájil v rodném Srbsku v klubu jménem RK Jugović. Mimochodem Srbsko reprezentuje již od roku 2014. Jeho talentu si všimli skauti z předních evropských klubů, a tak se v létě v roce 2019 přesunul do německého FüchseBerlin. Ještě předtím si zahrál jednu sezónu za makedonský tým RK Vardar, kterému jen tak mimochodem pomohl v roce 2019 k vítězství v prestižní Lize mistrů.

Svým instinktem, rychlými reflexy a skvělým čtením hry se Milosavljev zařadil mezi nelepší brankáře současnosti. Srbská reprezentace na něj spoléhá už celou dekádu. Milosavljev si rok co rok upevňuje své místo mezi elitou, a jeho kariéra má stále vzestupnou tendenci.

autor: Mirek Dušek