Představení tří týmů, které postoupily do Saudi Pro League

2024. 05. 31. 05:10    
Čas čtení: 1 minuta

foto: Getty Images

31. 5. 2024 – Ligová sezóna Saudi Pro League je za námi. Vítěze známe, poražené také. Dnes si představíme týmy, jimž se podařilo probojovat ze druhé nejvyšší fotbalové soutěže mezi elitu.

  • Al Qadisiya

Al Qadisiya je saúdský fotbalový klub založený v roce 1967 sídlící ve městě Khobar. Má bohatou historii a je známý svou silnou mládežnickou akademií, která vyprodukovala řadu skvělých hráčů. V sezóně 2023/24 se Al Qadisiya stal vítězem druhé ligy, což mu zajistilo postup do nejvyšší soutěže. Tým má silnou domácí podporou fanoušků a pravidelně produkuje útočný způsob hry. Nyní už se může těšit na nové výzvy a bude se snažit definitivně prokázat, že postup nebyl náhodný a výsledek tvrdé a dlouhodobé práce ponese ovoce.

Název stadionu: Prince Saud bin Jalawi Stadium

Kapacita: 20.000

Trenér: Míchel (Španělsko)

  • Al Orubah

Al Orubah je druhým týmem, který postoupil ze druhé ligy. Klub byl založen v roce 1975 a sídlí ve městě Sakakah. V sezóně 2023/24 se mu podařilo zajistit si druhé postupové místo, což obrovský úspěch. Tým je známý svým vyváženým stylem hry, kde se kombinuje pevná obrana s rychlými protiútoky. Postup do nejvyšší ligy je pro Al Orubah historickým krokem vpřed.

Název stadionu: Al-Orobah Club Stadium

Kapacita: 7.000

Manažer: Rusmir Cviko (Bosna a Hercegovina)

  • Al Kholood

Klub sídlí ve městě Ar Rass a byl založen v roce 1970. I když není tak věhlasný jako jiné kluby, postupně se vypracoval mezi nejlepší týmy ve druhé lize. V sezóně 2023/24 se tým umístil na třetím postupovém místě. Prezentuje se obrannou taktikou a schopností udržet čisté konto, což mu pravidelně pomáhalo k vítězství v těsných zápasech. Pro Al Kholood bude klíčové udržet svou defenzivu pohromadě a zároveň se rychle adaptovat na vyšší soutěž.

Název stadionu:  Al-Hazem Club Stadium

Kapacita:  8.000

Trenér: Fabiano Flora (Portugalsko)

autor: Mirek Dušek