Leonardo Spinazzola končí v AS Řím

2024. 07. 01. 11:09    
Čas čtení: 2 minuta

1.7. 2024 – Leonardo Spinazzola, italský obránce známý svými dynamickými výkony na levé straně hřiště, oficiálně ukončuje své působení v AS Řím po 5 letech, které v klubu strávil. Tento krok přichází po období, které bylo plné vzestupů a pádů, zranění a triumfů.

Spinazzola přišel do AS Řím v roce 2019 z Juventusu, kde měl méně příležitostí k pravidelnému hraní. V AS Řím však brzy prokázal své kvality a stal se jedním z klíčových hráčů týmu. Jeho rychlost, technika a schopnost podporovat útok z něj udělaly nenahraditelný článek týmu.

Bohužel, v létě 2021 na mistrovství Evropy utrpěl vážné zranění, které jej na dlouhou dobu vyřadilo ze hry. I přes náročnou rehabilitaci se dokázal vrátit na hřiště a znovu se začlenit do týmu, i když už nebyl tak dominantní jako dříve. Navzdory těmto obtížím se stále ukazoval jako hodnotný hráč, jehož zkušenosti a vůdcovství byly pro tým neocenitelné.

Mezi kluby, které projevily zájem o jeho služby, je i Neapol, kterou nyní vede Antonio Conte. Conte, který je známý svou taktickou důsledností a schopností vytěžit maximum ze svých hráčů, vidí ve Spinazzolovi ideálního kandidáta na posílení své obrany.

Přestup do Neapole by pro Spinazzolu znamenal nejen nové prostředí, ale také možnost znovu pracovat s trenérem, který ho dobře zná a ví, jak využít jeho potenciál. Conte a Spinazzola se již setkali během Conteho působení v italské reprezentaci, kde Spinazzola pod jeho vedením podával skvělé výkony.

                                                                                                                                                                                             autor: Mirek Dušek