Další boxerská jízda na Sport2: Stevenson vs. Harutyunyan

2024. 07. 05. 09:50    
Čas čtení: < 1 minuta
Box

5. 7. 2024 Shakur Stevenson se již tuto sobotu vrátí do ringu, aby obhájil svůj titul WBC v lehké váze proti Artemu Harutyunyanovi. Zápas v Prudential Center v Newarku, New Jersey můžete sledovat živě na Sport2 v noci ze soboty na neděli. Přímý přenos startuje v 03:00. 

Stevenson (21-0, 10 KO) je bývalý šampion pérové ​​váhy a juniorské lehké váhy. Získal také stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 jako reprezentant USA. Poté, co vyhrál juniorský titul WBO v lehké váze vítězstvím v 10. kole TKO nad Jamelem Herringem v říjnu 2021, Stevenson přidal v dubnu 2022 pás WBC jednomyslným vítězstvím nad Oscarem Valdezem.  Stevenson ale následně o pásy přišel, když v září 2022 nedokázal obhájit titul proti Conceicaovi. Poté se ale přesunul do 135-librové divize a v dubnu zaznamenal důležité vítězství TKO v šestém kole nad Shuichirem Yoshinem .

Artem Harutyunyan (12-1, 7 KO) pochází z Jerevanu v Arménii, ale žije v německém Hamburku. Nikdy nebojoval o světový titul. Ve svém prvním zápase mimo Německo utrpěl jedinou porážku své kariéry, jednomyslné rozhodnutí pro Franka Martina loni v červenci v Las Vegas. Nyní je připraven Stevensona pořádně potrápit.

                                                                                                                                                                                            redakce/onv/