Italská Serie A je tady! Jaká bude sezóna 2024/2025?

2024. 08. 09. 07:13    
Čas čtení: 2 minuta

shutterstock

9. 8. 2024 – Italská nejvyšší fotbalová liga, Serie A, se chystá na sezónu 2024/25 a fanoušci po celém světě očekávají další vzrušující ročník plný dramatických momentů, nečekaných zvratů a skvělého fotbalu. Obhájcem titulu je Inter Milán, který v minulé sezóně triumfoval a získal svůj již 20. titul (Nejvíce titulů má Juventus a to 36) Nerazzurri pod vedením trenéra Simone Inzaghiho se budou snažit obhájit svůj titul a znovu se umístit na vrcholu tabulky.

Nováčci v soutěži

Do Serie A se pro tuto sezónu probojovaly tři nové týmy: Parma, Como a Venezia. Parma se vrací do nejvyšší soutěže po dvouleté absenci a bude se snažit udržet mezi elitou. Como, které zažilo skvělou sezónu v Serii B, přichází s cílem překvapit a ideálně se umístit v horní polovině tabulky. Venezia, která se pyšní nádherným stadionem na břehu Benátek bude mít jasný cíl – záchrana.

Favorité na celkové vítězství

Inter Milán je samozřejmě jedním z hlavních favoritů na celkové vítězství i v této sezóně. Klub investoval do posílení týmu a sází na zkušenosti a kvalitu svých hráčů jako například Hakan Çalhanoğlu či Lautaro Martínez. Dalším výrazným kandidátem je Juventus, který skončil v minulé sezóně na třetím místě a bude chtít napravit své zaváhání. Trenér Thiago Motta má k dispozici silný kádr včetně hvězd jako Daniele Rugani či Dusan Vlahović.

AC Milán, další z velkých klubů, se také bude chtít zapojit do boje o titul. Trenér Paulo Fonseca bude chtít z Rossoneri vytvořit silný tým, který dokáže konkurovat těm nejlepším. Nezapomínejme ani na AS Řím a SSC Neapol, kteří mají ambice a kvalitu na to, aby se zapojili do boje o nejvyšší příčky.

Tipy na sestup

Každá sezóna přináší nejen boj o titul, ale také náročný boj o udržení v lize. Mezi týmy, které budou pravděpodobně bojovat o udržení, patří určitě nováčci v soutěži Parma, Como či Venezia. Přestože přinášejí čerstvý vítr do ligy, budou čelit náročnému úkolu a to konkurovat etablovaným týmům Serie A.

Dalšími kandidáty na sestup mohou být týmy, které měly problémy v předchozí sezóně, jako jsou Empoli, Cagliari, Udinese či Lecce. Tyto týmy budou muset výrazně zlepšit své výkony, aby se vyhnuly sestupu.

Sezóna 2024/25 slibuje být jednou z nejnapínavějších v posledních letech, a fanoušci se mohou těšit na skvělý fotbal, napínavé zápasy a nezapomenutelné momenty. Kdo nakonec zvedne trofej pro mistra Itálie, je zatím ve hvězdách, ale jedno je jisté – bude to opět nezapomenutelná sezóna.

Plán přenosů z 1. kola Serie A:
17.8. 18:30 Parma – Fiorentina Sport1
17.8. 18:30 Janov – Inter Milan Sport2
17.8. 20:45 Empoli – Monza Sport1
17.8. 20:45 AC Milan – FC Torino Sport2
18.8. 18:30 Hellas Verona – Neapol Sport1
18.8. 18:30 Bologna – Udinese Sport2
18.8. 20:45 Cagliari – AS Řím Sport1
18.8. 20:45 Lazio – Venezia Sport2
19.8. 18:30 Lecce – Atalanta Sport2
19.8. 20:45 Juventus – Como Sport2

                                                                                                                                                                                    autor: Mirek Dušek