Začal nový ročník Ligy mistrů v mužské házené 2024/25

2024. 09. 17. 15:41    
Čas čtení: < 1 minuta

17. 9. 2024 – Soutěž začala 11. září 2024 a potrvá až do 15. června 2025, kdy bude znám nový vítěz. Final4 se bude hrát opět v Lanxess Areně v německém Kolíně. Mezi hlavní favority na celkové vítěze patří Barcelona, Paris Saint-Germain, Vezprém či SC Magdeburg.

Loňskou sezónu vyhrála FC Barcelona, která ve finále porazila dánský Aalborg Håndbold 31:30, čímž si zajistila již dvanáctý titul v historii soutěže. Barcelona je suverénně nejúspěšnější tým této soutěže. Nejlepším střelcem loňského ročníku byl polský házenkář ve službách PSG Kamil Syprzak, který nasázel neuvěřitelných 112 branek.

Tak jako vždy se i v letošním ročníku utká 16 týmů ve dvou skupinách, kde každý bojuje o postup do vyřazovacích bojů. Systém soutěže je tradičně rozdělen na základní skupiny, osmifinále, čtvrtfinále a závěrečný Final4. Už první kolo nabídlo velice zajímavé zápasy, které dozajista nastavily tón pro celou sezónu.

Fanoušci se mohou těšit na skvělou házenou plnou emocí, dramatických momentů a špičkových výkonů nejlepších hráčů světa. Jak si povedou favorité a kdo se postará o největší překvapení letošní sezóny, ukáže až čas. Ale už teď je jasné, že je na co se těšit.

                                                                                                                                                                                               autor: Mirek Dušek