Cagliari konečně vyhrálo!

2024. 10. 05. 14:56    
Čas čtení: 2 minuta

5. 10. 2024 – V pondělním zápase mezi Parmou a Cagliari v 6. kole Serie A byl k vidění parádní zápas. Cagliari, které do utkání vstupovalo jako poslední tým tabulky, si šlo od začátku aktivně pro své první vítězství v sezóně. První větší šance přišla už v úvodu zápasu, kdy Yerry Mina poslal míč do sítě po rohovém kopu, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Cagliari se však branky dočkalo, když ve 34. minutě skóroval Nadir Zortea hlavou po přesném centru Zita Luvumba.

Parma, která se dosud držela o něco výše v tabulce, se nevzdala bez boje. Ve druhé půli začali domácí tlačit a zaslouženě vyrovnali v 62. minutě, když Dennis Man využil přihrávku Woya Coulibalyho a prostřelil brankáře Simone Scuffeta​. Zápas následně nabral na obrátkách.

V 75. minutě se Cagliari opět ujalo vedení, když Marin vyslal nádhernou střelu zpoza vápna, která zaplula do horního rohu branky Parmy. Parma se opět nevzdala a v 87. minutě srovnala na 2:2, když Hernani proměnil penaltu. Nicméně, hned po rozehrávce udeřil Roberto Piccoli a vstřelil vítězný gól, který zajistil Cagliari cenné tři body.

Toto vítězství znamená obrovskou úlevu pro Cagliari, které po pěti zápasech bez výhry konečně získalo první tři body. Díky nim se tým posunul na 17. místo v tabulce, zatímco Parma zůstává na místě patnáctém.

                                                                                                                                                                                           Mirek Dušek