Michy Batshuayi zůstává v Istanbulu, jen na jiné adrese!

2024. 07. 09. 09:03    
Čas čtení: < 1 minuta

9. 7. 2024 – Michy Batshuayi, belgický útočník s konžskými kořeny, je známý svým talentem, energickým herním stylem a schopností střílet góly v klíčových momentech. Narodil se 2. října 1993 v Bruselu a svou profesionální kariéru začal v belgickém Standardu Lutych, kde si brzy získal pozornost díky svým výkonům.

Batshuayiho kariéra zahrnuje několik významných evropských klubů, jako jsou Olympique Marseille, Chelsea FC, Borussia Dortmund či Crystal Palace. V roce 2021 zamířil poprvé do Turecka, kde nejprve rok hostoval v Besiktasi (2021/22). Následně přestoupil do Fenerbahce (2022-24), kde pokračoval ve své úspěšné kariéře a stal se jedním z klíčových hráčů týmu. Za Fenerbahce odehrál 75 soutěžních zápasech, ve kterých vstřelil 44 gólů.

Nyní Batshuayi učinil další významný krok ve své kariéře a přestoupil do třetího istanbulského týmu, Galatasaray. Tento přestup znamená, že Batshuayi se stal jedním z mála hráčů, kteří hráli za tři největší kluby v Istanbulu – Besiktas, Fenerbahce a Galatasaray. Tento fakt z něj činí unikátního hráče na turecké fotbalové scéně.

Mezi zajímavosti z Batshuayiho života patří jeho láska k videohrám, zejména k sérii FIFA, kterou pravidelně hraje ve svém volném čase. Je známý svým smyslem pro humor a často sdílí vtipné příspěvky na sociálních sítích. Jeho přezdívka „Batsman“ je odvozená od jeho příjmení a také od jeho oblíbeného superhrdiny, Batmana.

Michy Batshuayiho kariéra je plná vzestupů a pádů, ale jeho odhodlání a schopnost přizpůsobit se novým výzvám ho drží na vrcholu. Přestup do Galatasaray je dalším důkazem jeho touhy po nových výzvách. Jeho rychlost, technika a schopnost najít si prostor v soupeřově obraně ho činí nebezpečným útočníkem, kterého je těžké zastavit. Fanoušci Galatasaray se jistě těší na jeho gólové příspěvky, které by měl do týmu přinést.

autor: Mirek Dušek