Střelecká mašina Al Hilal pokračuje ve velkém stylu i z kraje sezóny 2024/25

2024. 09. 13. 15:04    
Čas čtení: 2 minuta

13. 9. 2024 – Aleksandar Mitrović navazuje na svou fenomenální formu z loňské sezóny, kdy se v dresu Al Hilal okamžitě stal jednou z největších hvězd týmu. Srbský útočník, který v minulém ročníku nastoupil do 44 zápasů a zaznamenal úctyhodných 40 branek, pokračuje v neúprosném tempu i v nové sezóně 2024/25. Po čtyřech zápasech má na kontě už 7 gólů a jednu asistenci, čímž potvrzuje svou pověst jednoho z nejlepších střelců v Saudské Arábii.

Mitrovićův vstup do sezóny začal parádně už v Superpoháru, kde nejprve Al Hilal narazil na Al Ahli. Bylo to napínavé utkání, které skončilo po 90 minutách 1:1 a jedinou branku Al Hilal dal právě srbský hroťák! Utkání tak šlo do penalt, kde byl Al Hilal šťastnějším týmem. Mimochodem Mitrović svůj pokutový kop proměnil. Ve finále proti Al Nassr se pak stal hlavním strůjcem vítězství. Dvěma brankami zničil obranu soupeře. Al Hilal zvítězil 4:1 a získal trofej, k čemuž výrazně přispěl právě Mitrović.

Mitrović pokračoval ve skvělé formě i v lize. V prvním zápase na půdě Al Akhdoud dal opět o sobě vědět, když vsítil dva góly. Svým výkonem si vysloužil uznání nejen od fanoušků, ale i od odborníků, kteří Mitroviće považují za jednoho z hlavních kandidátů na nejlepšího střelce sezóny. Al Hilal vyhrál úvodní zápas 3:0.

Ve druhém kole Al Hilal nastoupil doma proti Damacu (3:2), kde Mitrović opět nezklamal. Al Hilal i díky jeho dvěma brankám znovu vyhrál.

Se sedmi góly v prvních čtyřech zápasech se Mitrović rýsuje jako klíčový hráč Al Hilal i v této sezóně. Jeho výkony slibují další úspěšný ročník pro tým, který se díky Mitrovićově střelecké formě může opět stát vážným kandidátem na všechny dostupné trofeje. S takovým kanonýrem v čele má Al Hilal před sebou skvělou budoucnost a fanoušci se mohou těšit na další famózní výkony srbského snajpra.

                                                                                                                                                                                    autor: Mirek Dušek