V Lize mistryň je po 4. kole nejlepší Henny Reistadová

2024. 10. 07. 09:20    
Čas čtení: < 1 minuta

7. 10. 2024 – Henny Ella Reistadová, hráčka dánského klubu Team Esbjerg, je aktuálně nejlepší střelkyní Ligy mistrů pro ročník 2024/25. Během pouhých čtyř zápasů vstřelila 39 branek, což je v průměru skoro 10 branek na zápas. Její aktuální úspěšnost střelby je úctyhodných 73,6%. Daleko za ní je Andjela Janjusevicová, které vstřelila 29 branek a je tak na druhém místě.

V pětadvaceti letech je Reistadová považována za jednu z nejtalentovanějších hráček v ženské házené. Narodila se 9. února 1999 v norském Bærumu a už od mládí se věnovala házené. Její hvězda začala zářit po přestupu do klubu Vipers Kristiansand, kde se rychle stala jednou z klíčových hráček týmu. S Vipers dokázala vyhrát mimo jiné i Ligu mistrů.

V roce 2021 přestoupila do dánského klubu Team Esbjerg, kde pokračuje ve skvělých výkonech. Zejména její schopnost střílet branky ji zařadila mezi nejlepší hráčky na světě.

Reistadová je také stabilní členkou norské reprezentace, se kterou získala několik medailí na evropských a světových šampionátech. Její všestrannost na hřišti, schopnost pracovat pod tlakem a vůdčí schopnosti z ní dělají klíčovou hráčku jak na klubové, tak na mezinárodní úrovni.

Mirek Dušek