Španělsko s Dánskem si to rozdají o první místo v tabulce Ligy národů

2024. 10. 10. 07:35    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

10. 10. 2024 – Již 12. října se v Lize národů UEFA střetne v třaskavém duelu Španělsko s Dánskem. Zápas se odehraje ve Španělsku a výkop je na programu od 20:45. Sledovanou skupinu aktuálně vede Dánsko s 6 body, zatímco Španělsko je na druhém místě se 4 body.

Dánský tým zaznamenal vítězství 2:0 proti Švýcarsku a 2:0 proti Srbsku, což mu zajistilo aktuálně první místo v tabulce. Nutno podotknout, že Dánsko hrálo oba zápasy doma. Španělé remizovali v prvním zápase na půdě Srbska 0:0 a poté dokázali vyhrát na půdě Švýcarska vysoko 4:1. Tento zápas může být klíčový pro oba týmy, jelikož vítěz může udělat velký krok k postupu do čtvrtfinále.

Oba týmy mají zkušené hráče, a i když je Španělsko favoritem zejména díky domácímu prostředí, Dánsko letos ukazuje skvělou formu a nebude chtít dát svoji kůži zadarmo. Nicméně ve vzájemných zápasech má jasně navrch Španělsko, které z posledních sedmi vzájemných zápasů, včetně dvou přátelských utkání, ani jednou s Dánskem neprohrálo.  Navíc v těchto utkáních hned šestkrát vyhrálo.

Ať toto utkání dopadne jakkoliv, slibuje zajímavou podívanou a Vy můžete být u toho. Zápas budeme přinášet v přímém přenosu na Sport1 a těšíme se na vaší diváckou přízeň.

autor: Mirek Dušek